hondentips

Hondentip: Je hond een leuk kunstje leren

Over het algemeen zijn de commando's 'zit' en 'poot' het eerste wat een hond leert van zijn baasje. Maar je kunt je hond nog veel meer aanleren. Het is gewoon leuk om te zien maar ook een leuke afwisseling.

Weekdeals (468x60)


Je kunt je hond bijvoorbeeld aanleren te balanceren met een koekje op zijn neus en op commado laten opwerpen en op te vangen.

Om dit aan te leren kun je het best in stappen te werk gaan.

Ten eerste ga je je hond leren vangen. Dit doe je gewoon door de aandacht van je hond te vragen en duidelijk te maken dat je iets lekkers in je hand hebt. Je gaat een paar stappen achteruit en gooit dat lekkers dan richting je hond. De eerste keren zou het best kunnen dat hij het laat vallen en van de grond afraapt. Na wat oefenen zul je merken dat je hond het vlug doorheeft en het brokje opvangt. Als hij het een paar keer goed doet ga je dit koppelen aan het commando 'Vang'.

Ten tweede. Pas als je hond het commando Vang goed begrijpt en uitvoert ga je naar de volgende stap. Laat je hond zitten en leg wat op zijn neus. Gebruik een klein voorwerp dat makkelijk blijft liggen. Haal het voorwerp weg en beloon hem. Herhaal dit net zo vaak tot het duidelijk goed gaat.

Ten derde. Merk je dat de hond het balanceren onder de knie heeft ga je weer een stap verder en doe je tijdens het balanceren alsof je iets werpt en geef je het commando Vang. De hond zal dan het voorwerp opwerpen. Als hij dit doet beloon jij hem.

Ten vierde. Als je veel oefent komt het moment dat je hond het voorwerp op zijn neus opvangt. Lukt het allemaal niet meteen de eerste keer dan ga je gewoon door met oefenen. Begin steeds weer bij het begin en ga pas verder als dit goed gaat. Bij de ene hond zal het wat vlugger gaan dan bij de andere.

Altijd belonen als het goed gaat!

Succes..